Αβγά με στολή παραλλαγής!

Με λίγες πιτσιλιές καφέ, αβγά παραλλαγής!
Το μυαλό μας το Πάσχα όταν πρόκειται για αβγά πηγαίνει αμέσως στο βάψιμο, στο στόλισμά τους και πως θα τα καταφέρουμε χωρίς να μας σπάσει ούτε ένα την ώρα που τα ετοιμάζουμε.
Υπάρχουν όμως πέρα από τα γνωστά μας αβγά από κότες, τα μικροσκοπικά αβγά ορτυκιού, που τα βρίσκουμε πλέον στα super markets.
Eκτός από πολύ υγιεινά είναι ένας τρόπος για να εντυπωσιάσουμε τόσο στο τραπέζι του Πάσχα, όσο και στη διακόσμηση του σπιτιού μας.
Ας ξεκινήσουμε όμως γενικά με το πως θα ετοιμάσουμε τα αβγά.
Αφού τα καθαρίσουμε καλά εάν θα τα χρησιμοποιήσουμε για διακόσμηση τα αδειάζουμε ανοίγοντας μια μικρή τρύπα στο κέλυφος για να φύγει ο κρόκος και το ασπράδι.
Αν πρόκειται να τα φάμε τα βράζουμε καλά για να γίνουν σφιχτά ή τα ψήνουμε στο φούρνο και έτσι δεν κινδυνεύουμε να έχουμε απώλειες λόγω σπασίματος.
Θα γίνουν ακριβώς το ίδιο σφιχτά μόνο που χρειάζονται λίγη περισσότερη ώρα. Υπολογίστε ότι τα αβγά κότας θέλουν περίπου 20' - 25' ψήσιμο στη σχάρα του φούρνου μας. (Του ορτυκιού σαφώς λιγότερη)  
Ψήστε αβγά στο φούρνο
Αφού λοιπόν κρυώσουν ήρθε η ώρα της διακόσμησης. Μπορούμε να τα βάψουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή με διάφορες φυτικές βαφές.
Τα αβγά ορτυκιού όμως είναι πανέμορφα από μόνα τους.
Δείτε εδώ μια ιδέα διακόσμησης σε κορνίζες λευκές με φόντο χαρτιά σε πράσινες αποχρώσεις τι ωραίο αποτέλεσμα δίνουν......
via pinterest
Τοποθετείστε τα αβγά διαφόρων μεγεθών σε ένα αυτοσχέδιο καλαθάκι για να στολίσετε μια γωνιά ή το Πασχαλινό σας τραπέζι.......
Μέσα σε καλαθάκι

Και γιατί όχι φτιάξτε μια όμορφη φωλιά......
Φωλίτσες με αβγά

Διασκεδάστε με τα παιδιά φτιάχνοντας αυτό το χαρούμενο μελίσσι. Η κατασκευή του είναι απλή αλλά σίγουρα θα ενθουσιάσει τα μικρά μας.
Μελισσούλες

Θα χρειαστείτε 
  • 4 αβγά ορτυκιού για τις μέλισσες
  • 1 αβγό κότας
  • νήμα κίτρινο
  • νήμα μαύρο
  • χαρτί για τα φτερά
  • κόλλα
  • πετονιά για να τα κρεμάσετε
Τώρα πρέπει να κολλήσετε το νήμα γύρω γύρω από κάθε αβγουλάκι, εναλλάξ κίτρινο-μαύρο για τις μέλισσες, και μόνο κίτρινο ή καφέ για τη φωλιά τους. Προσθέστε κεραίες και φτερά και με ένα μικρό μαύρο χαρτόνι την πόρτα στο σπιτάκι τους.
Κρεμάστε τις μέλισσες από ένα κλαδί διακοσμητικό και βάλτε τη φωλιά τους στη βάση του. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό.
Φυσικά από όσα αβγουλάκια αδειάσετε το περιεχόμενο, αυτό δε θα πάει χαμένο. Μικροσκοπικά αβγά μάτια πάνω σε φετούλες μπαγκέτας γίνονται μια ζωγραφιά έτοιμη για φάγωμα........
Τέλος μια πολύ καλή ιδέα για όσους δεν τα πάνε και τόσο καλά με τα χρώματα που μπαίνουν μέχρι μέσα όταν βάφουμε τα αβγά μας- μην ξεχνάς τα αβγά έχουν πόρους και για αυτό και τα βάζουμε σε ειδική θέση στο ψυγείο- είναι να βάλουμε το χρώμα ακόμα πιο "έξω".
Βάψτε με όποιο τρόπο θέλετε μόνο τα τσόφλια από σπασμένα αβγά.
Αξιοποιήστε τα τσόφλια
Στη συνέχεια με μια απλή αλευρόκολλα κολλήστε τα πάνω σε λευκά αυγά φτιάχνοντας ένα μωσαϊκό. Βάλτε τη φαντασία σας και μαζί με τα παιδάκια σας φτιάξτε τα ομορφότερα αβγά του φετινού Πάσχα! 
Μωσαϊκό σε αβγά


πηγή:http://mammy-on-line.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF