Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη





Ελάτε να μαγειρέψουμε στολίδια!!!!




 Υλικά



2 ποτήρια αλεύρι
1 ποτήρι αλάτι
1 ποτήρι νερό



Διακόσμηση



χρώματα ακρυλικά
χρυσόσκονη
συρματάκι για τις θηλιές




Οδηγίες



Ανακατεύουμε τα υλικά καλά σε ένα μπώλ με ένα μίξερ 






 και αν χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω το ρίχνουμε λίγο λίγο με προσοχή







δημιουργούμε ένα ζυμαράκι .








Πλάθουμε λίγο και με το χέρι για να γίνει ομοιόμορφο και να μην κολλάει το τοποθετούμε σε μεμβράνη για να μην ξεραίνετε και αρχίζουμε τις κατασκευές μας






με έναν πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάνω σε λαδόκολλα  και κόβουμε τα σχέδια ακόμη και με κουπατ μπισκότων  






κάνουμε τρυπούλες με ένα καλαμάκι ή τοποθετούμε μια θηλιά απο το συρματάκι στην κορυφή για να τα κρεμάμε (θηλιά πρέπει να εχει τα 2/3 μέσα στο ζυμάρι)






έκανα λεπτό το φύλλο για να στεγνώνουν εύκολα 3 χιλιοστά περίπου






Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να στεγνώσουν μόνα τους τότε τα βάζουμε στον φούρνο στους 50 C αέρα
όχι μεγαλύτερη θερμοκρασία γιατί φουσκώνουν και σπάνε και καλύτερα κατευθείαν πάνω στο ταψί όχι σε λαδόκολλα γιατί όπως στεγνώνουν ζαρώνει




Αφού στεγνώσουν μετά απο 3 ώρες περίπου τα αφήνουμε σε ένα χαρτόκουτο







για μερικές μέρες και μετά τα βάφουμε με τα ακρυλικά χρώματα






Τα σχέδια είναι δικά μου γιαυτό είναι λίγο μεγάλα






Για να γίνουν ανάγλυφα τοποθετήτε κομμάτια ζύμης πχ κασκόλ, σούφος,σκεπή κ.α






Τα αποθηκεύετε σε χαρτόκουτο και για το επόμενο έτος


πηγή: http://agelini.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF