Ο κόμπος στόπερ / μαρκαρίσματος STOPER/MΑRKER KNOT για ψαράδες


stoper-knot-o-carp-matchfishing-gr.jpg/ψαρευτικοί κόμποι
Ο κόμπος του στόπερ χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές τεχνικές, όπως το matchfishing, casting, carpfishing, feeder fishing, και όπου γενικά χρειαζόμαστε μαρκάρισμα της πετονιάς , για ακρίβεια στις βολές μας.
Πρόκειται για ένα κόμπο συρώμενο πάνω στην μάνα της αρματωσιάς μας, και χρησιμοποιείται πιο συχνά , για να σταθεροποιεί τον waggler φελλό στο matchfishing, ενώ στο ψάρεμα του κυπρίνου για μαρκάρισμα της πετονιάς, έτσι ώστε να ρίχνουμε την αρματωσιάς μας πάντα στο ίδιο σημείο.

Ο κόμπος αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί με πετονιά, οδοντικό νήμα, ελαστικό νήμα power gum, ελαστικό νήμα μαρκαρίσματος-marker elastic,  ή με ειδικό νήμα μαρκαρίσματος marker braid. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε έναν κόμπο μαρκαρίσματος, για ακρίβεια στις βολές.
marker-knot-carp-matchfishing-gr.jpg
Το νήμα αυτό συνήθως είναι χρωματιστό για να μπορούμε να το διακρίνουμε καλύτερα. Στο matchfishing προσπαθούμε να το κάνουμε τον κόμπο μικρό και διακριτικό , για να περνάει με ευκολία τους οδηγούς του match καλαμιού.
stoper-knot-matchfishing-carp-gr.jpg

Επίσης σε αυτό τον κόμπο (για το matchfishing), οι άκρες του θα είναι κομμένες πολύ κοντά , για να μην δημιουργούνται τριβές στους οδηγούς του καλαμιού. O κόμπος αυτός είναι συρόμενος πάνω στην μάνα και μπορούμε να τον σέρνουμε όπου θέλουμε , για να ελέγξουμε την βυθομέτρηση στην match τεχνική. Ας πάμε να δούμε τα βήματα δημιουργίας του κόμπου στόπερ/μαρκαρίσματος.

stoper-knot-1.jpg/www.carp-matchfishing.gr/knots 
Πέρνουμε ένα κομμάτι δέκα εκατοστών από ένα χρωματισμό νήμα και δημιουργούμε μια μεγάλη θηλιά , δίπλα από την μάνα του μηχανισμού
stoper-knot-2.jpg/www.carp-matchfishing.gr/knots
Με την μία άκρη του νήματος πιάνουμε καί το νήμα καί την πετονιά, και  κάνουμε 6-7 στροφές, προσέχοντας να κάνουμε τις στροφές πιάνοντας και τα δύο μέρη. Σαλιώνουμε και σφίγγουμε ελαφριά τις δύο άκρες του νήματος , με τεντωμένη την μάνα
stoper-knot-www-carp-matchfishing-gr.jpg 
Η τελική μορφή του κόμπου. Καλή σας επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF