Ράβοντας με ζέρσεϊ και πλεκτά υφάσματα Φτιάχνω ένα κοντό ζέρσεϊ ζακετάκι (μπολερό)-Tutorial 1

Φοβόμουν να χρησιμοποιήσω ελαστικά υφάσματα όμως είχα άδικο. Η αλήθεια είναι πως κάποιες προσπάθειες απέτυχαν. Η αιτία της αποτυχίας ήταν το πατρόν. Είναι πολύ σημαντικό ένα σωστό και ακριβές πατρόν.
Αν δεν έχετε εμπειρία στα ζέρσεϊ και πλεκτά υφάσματα μπορείτε να ξεκινήσετε με εύκολα σχέδια για να κατανοήσετε τη συμπεριφορά του υφάσματος κατά το κόψιμο και το ράψιμο.
Μου αρέσουν τα απλά σχέδια. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το κοντό ζακετάκι (σαν μπολερό). Το πατρόν αυτής της πολύ κοντής ζακέτας είναι ένα παραλληλόγραμμο. Οι μετρήσεις που θα πρέπει να ξέρετε είναι
  •  Η απόσταση από καρπό σε καρπό
  • Το πλάτος της πλάτης (τη μεγαλύτερη απόσταση
  •  Το ύψος της μασχάλης
Μπορείτε εύκολα να μετρήσετε αυτές τις διαστάσεις από ένα ζέρσεϊ ζακετάκι που ήδη έχετε.
Αυτές οι εικόνες είναι στιγμιότυπα από το βίντεό μου “Πως φτιάχνω ένα κοντό ζακετάκι (χωρίς πατρόν)”. Μπορείτε να επισκεφτείτε το βίντεό μου στη:
Neli’s crafty life You Tube channel
Αυτό το βίντεο παρουσιάζει πως ράβω αυτό το κοντό ζακετάκι. Το κόψιμο και το ράψιμο παρουσιάζονται με λεπτομέρεια. Το φάρδος του υφάσματος δεν κάλυπτε την απόσταση από καρπό σε καρπό έτσι έπρεπε να προσθέσω δύο παραλληλόγραμμα υφάσματος για να καλύψω την απαιτούμενη απόσταση. Μετά το 5ο λεπτό αυτό το βίντεο δείχνει πως καθαρίζω το άνοιγμα (τις μόστρες). Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διακοσμητική βελονιά σε όλο το άνοιγμα για να τελειώσετε το ζακετάκι και να αγνοήσετε τις μόστρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF