Ένας απλός τρόπος για να φτιάξετε τα δικά σας κεριά (50 ώρες διάρκεια )

candles_1_wm copy

Τα κεριά υπάρχουν παντού για χρόνια και η αλήθεια είναι ότι μας έχουν βοηθήσει με περισσότερους από έναν τρόπους. Δυστυχώς, όμως, λόγω της εμπορευματοποίησης, δε διαρκούν όσο διαρκούσαν στο παρελθόν. Είναι καταπληκτικό λοιπόν το γεγονός ότι, με έναν απλό τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας κεριά, σύμφωνα με τη δική σας αισθητική και σε σχέδια που σας αρέσουν! Τα δικά σας κεριά θα έχουν διάρκεια καύσης μέχρι και 50 ώρες και το κόστος τους θα είναι λιγότερο από του εμπορίου!
candles_2_wm
Θα χρειαστείτε :
  1. Κεριά από νιφάδες σόγιας. Είναι αυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παραγωγή αρωματικών κεριών και πωλούνται σε καταστήματα τεχνών ή στο διαδίκτυο. Μια λίβρα κεριού σόγιας γεμίζει ένα δοχείο περίπου 670 γραμμαρίων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος κεριού, αλλά το κερί σόγιας είναι πολύ προσιτό στην τιμή, συνήθως έχει περισσότερη διάρκεια καύσης σε σχέση με άλλα κεριά και έχει και κάποιες άλλες ευεργετικές ιδιότητες (φυσικό, ανανεώσιμες πηγές κλπ).
  2. Δοχεία. Αν έχετε δοχεία ή παλιά βάζα στο σπίτι, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούργια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάζα από μαρμελάδες, σάλτσες κτλ. Αν δεν έχετε δοχεία, θα πρέπει να αγοράσετε, άλλα το κόστος είναι πολύ μικρό.
  3. Έτοιμα φυτίλια για κεριά. Θα πρέπει τα φυτίλια σας να είναι λίγο ψηλότερα από τα δοχεία που θα χρησιμοποιήσετε.
  4. Ψαλίδι. Θα το χρειαστείτε για να κόψετε τα φυτίλια.
  5. Κατσαρόλες. Θα χρειαστείτε μια μεγάλη κατσαρόλα, την οποία θα γεμίσετε μέχρι τη μέση με νερό που θα βράσετε, και μια μικρότερη, την οποία θα τοποθετήσετε μέσα στη μεγάλη, για να αφήσετε το κερί να λιώσει.
  6. Έναν δοσομετρητή. Θα τον χρειαστείτε για να μετράτε τις ποσότητες. Ένα πυρέξ με αναγραφόμενες ποσότητες είναι ότι καλύτερο!
  7. Γάντια. Θα τα χρειαστείτε για να προστατευτείτε από το καυτό νερό και από το καυτό κερί.
Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη!
Αρχικά, τοποθετείτε τα φυτίλια σας μέσα στα δοχεία. Αν τα φυτίλια σας είναι πολύ ψηλότερα από τα δοχεία, τα κόβετε λίγο με το ψαλίδι.
candles_3_wm copy candles_4_wm
Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις κατσαρόλες όπως προαναφέρθηκε και λιώνετε το κερί.
candles_5_wm candles_6_wm
Μόλις λιώσει το κερί, το παροχετεύετε στον δοσομετρητή (πυρέξ) και προσεκτικά το μοιράζετε στα δοχεία, χωρίς ωστόσο να τα γεμίσετε μέχρι πάνω. Έπειτα ευθειάζετε λίγο τα φυτίλια και αφήνετε τα κεριά να παγώσουν.
candles_7_wm candles_8_wm candles_9_wm
Τέλος, όταν τα κεριά θα έχουν παγώσει πλέον, μπορείτε να κόψετε τα φυτίλια ώστε να φτάνουν στο ύψος του δοχείου.
candles_10_wm

πηγή: http://diyself.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF