Φεύγει ο λεκές από χλωρίνη;

1268164406_podborka_01
..και όμως φεύγει αν δράσετε έγκαιρα!
1) Θεωρείται από τους ανεξίτηλους λεκέδες και η αλήθεια είναι ότι αν δεν δράσεις άμεσα μάλλον το λεκιασμένο από χλωρίνη ρούχο, παπούτσι, τραπεζομάντιλο ή όποιο άλλο υφασμάτινο είδος στο σπίτι, πάει απευθείας στα πρόχειρα, αν όχι για πέταμα.
Αν λοιπόν, την ώρα που καθαρίζετε (ή για κάποιες άτυχες στα σούπερ μάρκετ στάζει το μπουκάλι της χλωρίνης), πέσει χλωρίνη σε κάποιο ύφασμα σπεύσατε να ρίξετε στο σημείο οινόπνευμα.
2) Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη για ορισμένες δουλειές τους σπιτιού. Η χλωρίνη όμως είναι ένα πολύ ύπουλο υγρό που μπορεί να καταστρέψει (εκτός από το να απολυμάνει) οτιδήποτε αγγίζει. Μια σταγόνα αρκεί για να καταστρέψει τη μπλούζα ή το παντελόνι σας και τίποτα δεν μπορεί να τα σώσει από βέβαιο χαμό. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζατε.
Γιατί αν έχετε όρεξη και φαντασία, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα καινούριο ρούχο, αλλά να φτιάξετε αυτό που έχετε. Καταρχάς, το δευτερόλεπτο που θα πέσει η χλωρίνη επάνω στο ρούχο σας, σπεύστε να ρίξετε πολύ λευκό ξύδι για να εμποδίσετε τη δράση της χλωρίνης –όσο αυτή μπορεί να εμποδιστεί. Στη συνέχεια πλύνε το και άπλωσέ το να στεγνώσει.
πηγή: http://diyself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF