Δείτε 12 διαφορετικές τεχνικές για το βάψιμο και τη διακόσμηση των πασχαλινών αυγών σας

Τεχνικές για ένα φυσικό τρόπο βαφής, τεχνικές με καλλιτεχνική άποψη αλλά και τεχνικές με περίεργα υλικά. Φέτος, θα βάψουμε τα ομορφότερα πασχαλινά αβγά.





αβγά πασχαλινά :φιγούρες

Κολλάμε αυτοκόλλητα (τα μεταλλικά λειτουργούν καλύτερα) επάνω στα βρασμένα αβγά. Τα βάζουμε στη βαφή και όταν στεγνώσουν αφαιρούμε τα αυτοκόλλητα.



αβγά πασχαλινά :διαφορετικά χρώματα

Εάν δε βάλουμε ολόκληρο το αυγό στη βαφή μπορούμε να πετύχουμε τη διχρωμία που βλέπουμε στη φωτογραφία. Με αρκετή υπομονή μπορούμε να προσθέσουμε και τρίτο χρώμα. Είναι χρονοβόρο αλλά κι εντυπωσιακό.



αβγά πασχαλινά :χαρτοπετσέτα

Αρκετά πρωτότυπη η τεχνική που μας προτείνει το larecetadelafelicidad.com. Τυλίγουμε λοιπόν τη χαρτοπετσέτα (ένα μόνο φύλλο της) γύρω από το αβγό και στη συνέχεια περνάμε από επάνω με πινέλο ασπράδι αβγών. Αφήνουμε να στεγνώσει και το αποτέλεσμα ομολογούμε πως είναι εντυπωσιακό. Θα το δοκιμάσουμε κι εμείς!



αβγά πασχαλινά :ντεκουπάζ

Κόβουμε τα κομμάτια της χαρτοπετσέτας που μας αρέσουν και τα κολλάμε με κόλλα για ντεκουπαζ επάνω στο αβγό.



αβγά πασχαλινά δαντέλα

Δένουμε πολύ σφιχτά ένα κομμάτι δαντέλας στο βρασμένο αβγό και το βάζουμε στη βαφή μας ως συνήθως. Η Jeniffer από το celebratingeverydaylife.com είχε κάποιο πρόβλημα με τη γαλάζια βαφή της ενώ στο κόκκινο χρώμα η τεχνική δούλεψε πολύ καλά και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε.



αβγά πασχαλινά :λαστιχάκια

Πριν βάλουμε τα αυγά στη βαφή τα τυλίγουμε με διάφορα λαστιχάκια κι έχουμε αυτές τις πολύ όμορφες γραμμές.




αβγά πασχαλινά :πουα

Αυτά είναι και τα αγαπημένα μας αβγά. Πατήστε εδω για να δείτε αναλυτικά πώς μπορείτε να τα φτιάξετε.



αβγά πασχαλινά :βαφές από τη φύση

Στο momsagourmet.com θα δείτε αναλυτικά ποια υλικά χρησιμοποιήθηκαν για να βγουν τα χρώματα που βλέπετε στη φωτογραφία. Για το κόκκινο χρησιμοποιήθηκε παντζάρι, πάπρικα και φύλλα κρεμμυδιού ενώ για το μπλε βατόμουρα, συμπυκνωμένος χυμός σταφυλιού και κόκκινο λάχανο.



αβγά πασχαλινά :μαργαρίνη

Η dreamberry μοιράζεται τη συνταγή της μαμάς της στο instructables.com. Προσθέτει στη βαφή ζεστό νερό και λιωμένη μαργαρίνη για ένα, όπως η ίδια λέει, ψυχεδελικό αποτέλεσμα.


αβγά πασχαλινά :καλλιτεχνία

Η alisaburke βάφει και διακοσμεί τα αβγά της με μια ομολογουμένως καλλιτεχνική άποψη. Κάποια από αυτά τα βάφει με ακρυλικά χρώματα και στη συνέχεια τα «σβήνει» με άσπρο διορθωτικό στυλό (το μαυρόασπρο αβγό της φωτογραφίας). Κάποια άλλα τα βάφει με μπατονέτες βουτηγμένες σε χρώμα. Μοναδικός είναι ο τρόπος βαφής της με το αεροπλάστ (το υλικό συσκευασίας με τις φυσαλίδες). Βάζει χρώμα επάνω στις φυσαλίδες και στη συνέχεια «κυλάει» το αβγό επάνω στις βαμμένες φυσαλίδες…



αβγά πασχαλινά :γκλιτερ

Φτιάξτε εύκολα τα πιο λαμπερά αυγά της Ανάστασης με κόλλα για χειροτεχνίες και πολύ γκλίτερ. Βάζουμε κόλλα στα αβγα και στη συνέχεια τα «βουτάμε»σε πολύ γκλίτερ. Εντυπωσιακό!


αβγά πασχαλινά :κορδέλες

Όμορφη διακόσμηση με κορδέλες και αυτοκόλλητα μας προτείνει το delish.com.


πηγή : http://genethlia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF