Πώς να Αφαιρέσετε Ταπετσαρίες

 Η αφαίρεση ταπετσαρίας μπορεί να είναι μια δύσκολη δουλειά, ειδικά αν η κόλλα ήταν δυνατή. Ωστόσο αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. 
Βήμα 1 – Το Κόλπο με το Πιστολάκι ΜαλλιώνΠριν εφαρμόσετε νερό ή άλλο είδος υγρού στην ταπετσαρία και στα άκρα της, θερμάνετε ελαφρώς την περιοχή με ένα πιστολάκι μαλλιών. Τραβήξτε απαλά τις άκρες της για να δείτε αν μπορεί να αφαιρεθεί. Αν δεν είναι εφικτό, σημαίνει ότι η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε ήταν δυνατή και πρέπει να βρεθεί άλλη προσέγγιση για την αφαίρεσή της.
Βήμα 2 – Ψέκασμα και Ξύσιμο Πάρτε έναν μικρό ψεκαστήρα και γεμίστε το με ζεστό νερό. Μερικοί που προτιμούν να το κάνουν μόνοι τους χρησιμοποιούν διάλυμα ξυδιού αλλά αυτό δεν συνιστάται διότι δημιουργεί στον χώρο δυσάρεστη οσμή που διαρκεί για μέρες. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά σπρέι γι’ αυτήν τη δουλειά, αλλά μια οικονομική λύση είναι η χρήση ζεστού νερού. Όταν ψεκάσετε την ταπετσαρία, ξύστε απαλά και σταθερά με μια πλαστική ξύστρα (σπάτουλα). Υπάρχουν διαθέσιμες και μεταλλικές ξύστρες αλλά καλύτερα προτιμήστε τις πλαστικές καθώς οι μεταλλικές μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στην επιφάνεια του τοίχου. Αν η επιφάνεια του τοίχου είναι κατεστραμμένη, πρέπει να σπατουλαριστεί και να χρωματιστεί. 
Βήμα 3 – Σφουγγαρίστε με Ζεστό Νερό Αν έχετε ακολουθήσει επιμελώς τα παραπάνω βήματα και εξακολουθούν τα άκρα να μην ξεκολλούν, διαποτίστε με υγρό περισσότερο την επιφάνεια. Πάρτε ένα δοχείο με σαπούνι και ζεστό νερό και με ένα σφουγγάρι περάστε απαλά την επιφάνεια. Αν πρόκειται για αδιάβροχη επιφάνεια βινυλίου, τότε πρέπει να την διατρυπήσετε ώστε να διαποτιστεί με το νερό. Υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία στο εμπόριο γι’ αυτήν τη δουλειά, όμως αν πρόκειται για μικρή επιφάνεια στον τοίχο, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να τρυπήσετε τα άκρα της ταπετσαρίας με καρφίτσες πρώτα. Εφαρμόστε το και περιμένετε για 10 λεπτά να απορροφηθεί το νερό. Μόλις η ταπετσαρία απορροφήσει αρκετό νερό τότε θα μαλακώσει και θα είναι ευκολότερο να ξύσετε τα άκρα της. 
Βήμα 4 – Χρήση ενός Αποφλοιωτή Ταπετσαρίας με Ατμό Αν και είναι φθηνοί, προτείνεται η ενοικίαση αντί της αγοράς του εφόσον πρόκειται για μία μόνο χρήση. Η χρήση του Αποφλοιωτή Ταπετσαρίας με ατμό θα πρέπει να γίνεται από μέσα προς τα έξω για να ξεκολλήσει. Όταν ο ατμός φτάσει στα άκρα της ταπετσαρίας, τότε αυτή θα ξεκολλήσει χωρίς πρόβλημα. 
Βήμα 5 – Καθαρίστε το Κάτω Μέρος της Επιφάνειας Όταν τελειώσετε με την αφαίρεση της ταπετσαρίας, καθαρίστε όλη την επιφάνεια και ελέγξτε αν υπάρχουν υπολείμματα κόλλας στον τοίχο. Προτείνεται ο τοίχος να μείνει μια νύχτα γυμνός ώστε να στεγνώσει προτού τον βάψετε ή κολλήσετε άλλη ταπετσαρία.

ΠΗΓΉ: http://diyself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print Friendly and PDF